6 voordelen van Flutter voor app-ontwikkeling

Flutter is momenteel een van de meest populaire mobiele frameworks. Google’s dart, waarmee Flutter gebouwd is, staat hoog in de lijsten van meest gebruikte en geliefde programmeertalen. We zijn vanaf het begin in 2018, toen het net uitkwam, aan de slag gegaan en zijn nog steeds enthousiast.

Maar waarom zou je voor Flutter kiezen? Hier zijn een paar voordelen:

1. Flutter is open source , wat betekent dat de code voor iedereen beschikbaar is. Er is een grote community die, samen met developers van Google, Flutter in hoog tempo blijft doorontwikkelen. Verder zijn er geen geheimen: alle onderliggende code van Flutter is openbaar.

2. Flutter is platformonafhankelijk , wat betekent dat je één codebasis kunt gebruiken om een app voor iOS en Android te bouwen. Daarnaast is er al ondersteuning voor web, macOS, Windows en Linux. Vergeet niet: het verdubbelt ook de time-to-market voor je app-idee!

3. Flutter verlaagt de kosten , vooral omdat je maar één codebase hoeft te ontwikkelen. Voorheen moest je aparte apps voor iOS en Android ontwikkelen en onderhouden. Daarnaast zorgt de grote community achter Flutter ervoor dat er al veel oplossingen beschikbaar zijn – het is niet nodig om alles vanaf nul te ontwikkelen.

4. De integratie van Flutter in Firebase. Als je al een backend hebt, kan Flutter daar natuurlijk op worden aangesloten. Maar als je er nog geen hebt, is Firebase een goede optie om mee te beginnen. Het reduceert de ontwikkelkosten drastisch omdat je onder andere al beschikt over authenticatie, databases, storage, backend functionaliteit en hosting.

5. Flutter widgets! Met de UI-widgets van Flutter kunt u het uiterlijk snel en gemakkelijk aanpassen. Van standaard componenten tot complexe custom designs, alles is mogelijk. Terwijl andere frameworks vereisen dat je veel pakketten van derden gebruikt, heeft Flutter alle tools die je nodig hebt om prachtige ontwerpen te maken.

6. Flutter’s hot-reload functionaliteit. In het verleden moest je bij het ontwikkelen van apps de code altijd opnieuw compileren nadat je een wijziging had aangebracht om het resultaat te zien. Met hot-reload is dit niet meer het geval, je slaat de code op en ziet direct de wijziging! Dit lijkt een kleinigheid, maar het maakt app-ontwikkeling veel leuker en sneller.

Flutter is een goede aanvulling op het ecosysteem van mobiele frameworks. Hiermee kunnen programmeurs één code schrijven voor iOS en Android. Bovendien is het open-source en verkort het de ontwikkeltijd. Ook zijn apps gemaakt in Flutter goedkoper. 

Wil je een app maken en weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan dit artikel

Benieuwd wat we doen bij thinkaholic? Lees hier onze missie of neem een kijkje bij onze diensten. Als je een vraag hebt, kun je ons altijd een bericht sturen.

Ga naar de inhoud