EPS-Tool

EPS-Tool: gedigitaliseerde bewegingsonderzoeken in de psychiatrie

EPS-Tool is een applicatie die in de psychiatrie gebruikt wordt om testen af te nemen over bewegingsstoornissen. Regelmatig geven psychiatrische patiënten aan last te hebben van bewegingsstoornissen ten gevolge van de medicatie die ze gebruiken. Door gebruik van EPS-Tool is het mogelijk om op een uniforme manier schalen toe te voegen en na afloop van het onderzoek een rapport te downloaden.

Proces.

Samen met prof. dr. Peter N. van Harten en zorgmanager Rob van der Laan hebben we EPS-Tool ontwikkeld. De methode is gebaseerd op een analoge methode die al lang wordt gebruikt. Door deze te digitaliseren kunnen de antwoorden worden gestandaardiseerd. Thinkaholic heeft het design gemaakt en de tool ontwikkeld. De front-end is gemaakt met Vue.js. Het unieke aan applicatie is dat er totaal geen gegevens worden opgeslagen in een database – en we dus hebben gekozen geen back-end te gebruiken. Wat niet is, kan niet worden gevonden. Privacy-vriendelijker kan niet.

Resultaat.

De tool is gelanceerd in 2021 en wordt veel gebruikt binnen de psychiatrie. Regelmatig wordt er op congressen over gesproken en we krijgen veel positieve feedback. We blijven de applicatie doorontwikkelen.

Ga naar de inhoud