Sociology of Art

Het Center of Sociological Research in the Arts doet onderzoek naar de invloed van de maatschappij op kunst, kunstenaars, kunstwerelden

Dr. Laura Braden werkt aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is de oprichter van het Center of Sociological Research in the Arts (CSRA). Ze vroeg Thinkaholic om een interactief platform te ontwikkelen voor diegenen die onderzoek willen verkennen en willen bijdragen aan onderzoek gerelateerd aan kunstsociologie, artistieke carrières en kunstwerelden in het algemeen. Samen met Dr. Braden hebben we gebrainstormd hoe we dat vorm kunnen geven en zijn daarna gelijk begonnen met ontwikkelen.

Proces.

Na een enthousiast gesprek op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn we gelijk aan de slag gegaan. Het design moest clean maar ‘arty’ zijn, dus dat hebben we eerst opgepakt. We zijn uitgekomen op een design met een monosans font, groene tinten en subtiele effecten, zoals teksten die met glitches verschijnen. De website is opgezet in WordPress.

Resultaat.

Het resultaat is een website voor onderzoekers die geïnteresseerd zijn of willen bijdragen aan sociologisch onderzoek gericht op de kunsten. De website is volledig responsief, dus op alle apparaten toegankelijk. Het was een fijne samenwerking met Laura en we hopen dat het platform actief gebruikt gaat worden.

Ga naar de inhoud