Diensten.

App-ontwikkeling

Thinkaholic ontwikkelt apps van begin tot eind in nauw overleg met jou. Het begint aan de tekentafel, waar we samen met jou brainstormen en ideeën opdoen over het doel achter de app, de technologie die we nodig hebben, de content die we willen plaatsen en de manier waarop we de app willen lanceren.

App-ontwikkeling bij Thinkaholic

In een mobiele app staat de verbinding tussen gebruikers en systemen centraal. Daarom ontwikkelen we een app die synchroniseert met verschillende apparaten en besturingssystemen, zodat iedereen er gebruik van kan maken.

Samen met jou bouwen we een app die de beleving van jou en je publiek verrijkt. Dit doen we met krachtige IT, effectieve content en een zo compleet mogelijke gebruikerservaring.

We ontwikkelen applicaties voor zakelijke klanten, maar ook voor maatschappelijke initiatieven en particulieren. Samen met jou duiken we de wereld van content en technologie in, op zoek naar kansen, uitdagingen en oplossingen. Tot we een app hebben die aan jouw eisen voldoet.

We bouwen onze apps in Flutter.

Flutter is een app-ontwikkelingssysteem waarmee we in korte tijd apps voor zowel Android als iOS kunnen maken, zonder dat we voor elk platform afzonderlijk specifieke code hoeven te schrijven.

Flutter-apps zijn ontwikkeld in de programmeertaal Dart, waardoor minder code nodig is om dezelfde functionaliteiten aan te bieden. Met Flutter kunnen ontwikkelaars snel en efficiënt apps ontwikkelen met behulp van de laatste app-ontwikkelingstechnologieën.

Het Flutter-framework is open source en wordt ondersteund door Google. Het is eenvoudig uit te breiden en integreert goed met andere platforms.

Roadmap voor app-ontwikkeling.

1. Brainstorm
We beginnen altijd met een collectieve brainstorm. In deze fase nemen we de tijd om jouw wensen en doelen tot in detail door te nemen. Samen denken we kritisch na over de beste oplossing voor jouw probleem. We maken schetsen en bespreken hoe de app eruit moet komen te zien. Vervolgens maken we een document op met alle specificaties, en doen een voorstel. Daarin beschrijven we tot in detail hoe je app eruit komt te zien, hoeveel tijd we denken dat het gaat kosten en met welk budget je rekening moet houden.
2. Ontwerp
Zodra je akkoord bent, beginnen we met ontwerpen van de app. We doen dit in een bekende tool zoals XD, Figma of Sketch. Onze UX/UI-experts creëren een ontwerp dat perfect aansluit bij de gebruiker, de juiste flow heeft en er natuurlijk geweldig uitziet. Ook maken we een interactief prototype van de app. Voordat we ook maar iets hebben ontwikkeld, kun je hierdoor al door de hele app lopen. Zo kun je ons exacte feedback geven, zodat we precies weten wat we moeten ontwikkelen.
3. Ontwikkeling
Een toegewijd team van ontwikkelaars gaat aan de slag met het bouwen van jouw mobiele applicatie. Op basis van de wensen en doelen bepalen onze developers welke technieken en methodes het beste passen. Gedurende het hele proces staan we in nauw contact met elkaar, zodat we snel kunnen bijsturen als dat nodig is. Regelmatig pushen we een conceptversie, zodat alle componenten snel getest kunnen worden.
4. Testen
Tijdens de ontwikkeling voeren we al veel tests uit en zijn de afzonderlijke componenten zowel door jou als door ons grondig bekeken. Toch bouwen we altijd in een testfase in. Dit is een week waarin we alle verschillende gebruikersscenario's doornemen, loadtests doen en feedback vragen aan verschillende mensen. Deze fase wordt vaak gevolgd door nog een week van ontwikkeling om de bevindingen te verwerken.
5. Levering & onderhoud
Als alles rond is, assisteren we bij de lancering in de app stores. We maken mooie screenshots en zorgen dat de app goed vindbaar is. Na de lancering krijg je standaard drie maanden garantie op de applicatie. Elke app heeft ook permanent onderhoud nodig. Uiteraard staan wij klaar om dit voor je te doen.

Contact

Laten we samen iets moois maken.